Kasteelmoord Wingene: Nederlandse verdachte wordt uitgeleverd aan België

Redactie KW

In de zaak van de kasteelmoord mag de 49-jarige Evert d.C. aan het Belgische gerecht uitgeleverd worden. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam vrijdag beslist.

De Zeeuws-Vlaming zou betrokken zijn bij het beramen van de moord op kasteelheer Stijn Saelens. Sinds 10 juli wacht Evert d.C. uit Ijzendijke bij Sluis in een Nederlandse cel op een mogelijke uitlevering aan ons land. Onderzoeksrechter Koen Wittouck had om zijn uitlevering gevraagd. Door de beslissing van de rechtbank in Amsterdam zal de verdachte nu heel snel overgeleverd worden aan het Brugse gerecht.

Rol niet duidelijk

Evert d.C. kwam in het vizier van de onderzoekers door zijn contacten met Pierre Serry. Die wordt verdacht van een rol als tussenpersoon en zit nog steeds in de cel. Welke rol de Zeeuws-Vlaming precies speelt in het dossier is nog niet helemaal duidelijk. Mogelijk is hij de tweede huurmoordenaar waar de speurders al lang naar op zoek waren. Zijn DNA zal vergeleken worden met een spoor dat in het kasteel van de vermoorde Stijn Saelens werd aangetroffen.

(Belga/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier