Kasteelmoord Wingene: moordenaar is Nederlander maar de man is overleden

Redactie KW

Via DNA-onderzoek is de identiteit vastgesteld van de moordenaar van Stijn Saelens. De man is intussen overleden, aldus het Brugse parket.

Door DNA-onderzoek stelden de speurders vast dat een Nederlandse crimineel de moord op Stijn Saelens uit Wingene pleegde. De man is evenwel in mei 2012 al overleden.

De speurders zochten al maandenlang in de entourage van Tinus van Wesenbeeck naar mogelijke uitvoerders voor de moord. Het gerecht vermoedde dat die Nederlander in opdracht van Pierre Serry huurmoordenaars had gezocht. Via DNA-onderzoek kon nu dus worden vastgesteld dat het inderdaad een Nederlander uit het crimineel milieu is die Stijn Saelens vermoordde.

Doorbraak

Deze doorbraak brengt waarschijnlijk ook Tinus van Wesenbeeck, die tot nu toe alles ontkende, in nauwe schoentjes. In de zaak van de kasteelmoord worden André en Peter Gyselbrecht, schoonvader en schoonbroer van het slachtoffer, nog steeds verdacht als mogelijke opdrachtgevers.

Dokter André Gyselbrecht zou dan via zijn goede vriend Pierre Serry iemand gezocht hebben om zijn schoonzoon ‘een lesje te leren’. Daarom zochten de speurders koortsachtig in de entourage van Serry naar andere tussenpersonen en mogelijkeuitvoerders van de moord. In dat kader zit ook de Limburgse autohandelaarJohnny Vanlingen nog steeds in de cel. Hij zou de terreinwagen geleverd hebben waarmee het lichaam van het slachtoffer werd vervoerd.

Het parket van Brugge geeft ook nog aan dat het onderzoek intens wordt verdergezet. Misschien kan de identificatie van de moordenaar de verdachten aan het praten krijgen. De moordenaar van Stijn Saelens overleed zelf al in mei 2012.

Meer in Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier