Kasteelmoord: vader en zoon Gyselbrecht hopen op voorlopige vrijlating

Redactie KW

In de zaak van de kasteelmoord hebben de advocaten van vader en zoon Gyselbrecht donderdagmiddag aan de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling gevraagd om hun cliënten in voorlopige vrijheid te stellen. De beslissing van de KI wordt donderdagnamiddag verwacht.

Dokter André Gyselbrecht en zijn zoon Peter worden verdacht als opdrachtgevers van de kasteelmoord in Wingene. Op een stuk grond van de derde verdachte, Pierre Serry, in Sint-Maria-Aalter werd op 17 februari het lijk van de vermiste Stijn Saelens aangetroffen. De drie verdachten zitten al meer dan drie maanden vast, maar de verdediging van vader en zoon Gyselbrecht diende een verzoekschrift in tot voorlopige vrijlating.

De raadkamer in Brugge wees die vraag af, maar de advocaten van de verdachten gingen in beroep tegen die beslissing. Daardoor moet de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling zich uitspreken of vader en zoon Gyselbrecht in de cel moeten blijven. De beslissing valt op het einde van de zitting van de KI, zeggen advocaten Vincent Vereecke en Johan Platteau. (Belga, foto Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier