Kasteelmoord: vader en zoon Gyselbrecht blijven aangehouden

Redactie KW

In de zaak van de kasteelmoord blijven dokter André Gyselbrecht en zijn zoon Peter Gyselbrecht, respectievelijk de schoonvader en schoonbroer van slachtoffer Stijn Saelens, in de cel. Dat heeft de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling dinsdagavond beslist.

De raadkamer in Brugge besliste op 21 februari om de aanhouding van André Gyselbrecht, Peter Gyselbrecht en Pierre Serry uit Aalter met een maand te verlengen. Nadat ze eerder al opgepakt werden voor verhoor, zitten de drie sinds 16 februari in de gevangenis. Op een stuk grond van Serry in Sint-Maria-Aalter, werd op 17 februari het lijk van de vermiste Stijn Saelens aangetroffen. De KI besliste vorige week dat Serry in de cel moet blijven, maar zijn advocaat Hans Rieder tekende daartegen cassatieberoep aan.

De advocaten Johan Platteau en Piet Rotsaert (foto) van André en Peter Gyselbrecht hadden gepleit om hun cliënten in voorlopige vrijheid te stellen, maar de KI besliste om de aanhouding van beide verdachten te verlengen. (Belga-LVA)