Kasteelmoord: ook vierde verdachte blijft in de cel, geen cassatie

Redactie KW

In de zaak van de kasteelmoord blijft de vierde verdachte, de 48-jarige Nederlander die verdacht wordt als tussenpersoon te hebben gehandeld, voorlopig in de cel. Dat besliste de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling. Zijn raadsman had de vrijlating gepleit. Er volgt geen cassatieberoep.

De 48-jarige Nederlander was in beroep gegaan tegen de beslissing van de raadkamer van Brugge om hem in de cel te houden. De man wordt ervan verdacht als tussenpersoon betrokken te zijn bij de moord op Stijn Saelens.

Het gerecht gaat na of telefonisch contact met de andere verdachte Pierre Serry kan gelinkt worden aan de kasteelmoord. Op een stuk grond van Serry in Sint-Maria-Aalter werd op 17 februari het lijk van de vermiste Stijn Saelens aangetroffen.

De KI beslist op het einde van de zitting over de verdere aanhouding van de vierde verdachte. Advocaat Daeninck hoopt op de vrijlating, maar houdt rekening met een verlenging van de aanhouding.

“Mijn cliënt houdt zijn onschuld staande. Er zijn contacten geweest, maar die hebben niets met de feiten te maken. De speurders willen blijkbaar meer tijd om de verklaringen van mijn cliënt te onderzoeken.”

De Gentse kamer van inbeschuldigingstelling ging niet in op die vraag. De vierde verdachte blijft dan ook aangehouden. De verdediging gaat niet in cassatie tegen de uitspraak. (Belga, foto Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier