Kasteelmoord: Jef Vermassen trekt zich terug als raadsman van dokter André Gyselbrecht

© BELGA
Redactie KW

Advocaat Jef Vermassen trekt zich terug uit het dossier van de ‘kasteelmoord’ als raadsman van de schoonvader van het slachtoffer, André Gyselbrecht. Hij deed dat op dwingende vraag van zijn stafhouder, dat is het hoofd van de balie die optreedt bij conflicten. Reden is belangenvermenging nu de echtgenote van Stijn Saelens zich burgerlijke partij heeft gesteld. Vermassen was in het verleden immers ook advocaat van haar toen het koppel op scheiden stond.

Consequent

Exit Vermassen in de zaak van de kasteelmoord in Wingene. Volgens de stafhouder van Dendermonde kan het niet dat Vermassen de verdachte schoonvader van het slachtoffer verdedigt, terwijl hij in het verleden optrad voor de vrouw van Stijn Saelens. De stafhouder van de balie van Kortrijk, Robrecht Bauwens, verduidelijkt de beslissing van zijn collega van Dendermonde. “Ik vermoed dat Vermassen bij de aanvang van het dossier niet had kunnen denken dat die vader van zijn ex-cliënte iets met die moord te maken had. In elk geval is de stafhouder heel consequent tussengekomen om elke twijfel weg te nemen en heeft hij gevraagd om uit het dossier te stappen”, zegt hij

Onderzoek

Intussen onderzoekt de stafhouder van Vermassen ook of het nodig is een tuchtonderzoek tegen hem te starten door zijn optreden in de media. Een tuchtonderzoek kan leiden tot een berisping of in het uiterste geval ook tot schrapping als advocaat. Vermassen mag in deze zaak ook niet meer met de pers praten. Voor de grote strafpleiters lijkt de jacht op dit dossier met de opstap van Vermassen geopend.

(Belga/K.B./A.D.)

Kasteelmoord: Jef Vermassen trekt zich terug als raadsman van dokter André Gyselbrecht

Bekijk hier de reportage

Meer in Krant van West-Vlaanderen en in het nieuws op Focus en WTV vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier