Kasteelmoord: Cipiers vinden briefje van Serry met bekentenis

© BELGA
Redactie KW

Pierre Serry, één van de verdachten in de kasteelmoord op Stijn Saelens, heeft de speurders per ongeluk een geschreven bekentenis bezorgd. Cipiers vonden in zijn cel een brief aan zijn familie waarin hij zijn betrokkenheid toegeeft, schrijven de Corelio-kranten zaterdag. “Die Saelens moest niet dood”, luidt het daarin. “Hij moest alleen maar een lesje krijgen en dat is fout gelopen.”

Een week geleden doken in de media al berichten op over een bekentenis van Serry, hormonenhandelaar en vriend van Saelens’ schoonvader André Gyselbrecht. Hij zou aan een medegevangene hebben toegegeven dat hij betrokken was bij de kasteelmoord.

Wetsdokter

Volgens de Corelio-kranten is nu ook een geschreven bekentenis opgedoken. Daarin schrijft Serry aan zijn familie dat het nooit de bedoeling was dat Stijn Saelens zou sterven. “Hij moest alleen maar een lesje krijgen. Maar dat liep uit de hand”, citeren de kranten. Volgens de wetsdokter is Saelens in elk geval stevig aangepakt voor hij werd doodgeschoten.

Serry verstuurde de brief echter niet, maar verstopte hem in zijn cel. Nadat hij vanuit Brugge naar de Ieperse gevangenis werd overgebracht, trof een cipier het stuk papier aan bij het opruimen. Nog volgens de krant is het handschrift ontegensprekelijk dat van Serry. Hij zou intussen weigeren nog met zijn ondervragers te praten.

(Belga, foto Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier