Kasteel te koop in Boezinge voor 1.900.000 euro

Redactie KW

Het kasteel in de Diksmuidseweg 391 dat al driehonderd jaar eigendom is van de familie de Thibault de Boesinghe staat sinds deze week te koop. De vraagprijs ? 1.900.000 euro.

Het 5,5 ha grote domein omvat het park met grachtenstelsel en siervijver, 1.900 vierkante meter bewoonbare oppervlakte waaronder het vijf verdieping tellende kasteel met 14 slaapkamers, een koetshuis, een stenen tuinschuur, een oude oorlogsbunker en een originele ijskelder. Het Kasteel de Boesinghe, gelegen in de dorpskom ten zuiden van de kerk, middenin een park met vijver en met een omwalling aan de noordkant, werd drie keer heropgebouwd.

Wijnkelder

De familie laat het kasteel nu verkopen door Chateau Groupe uit Hasselt. Marius Halie : “Het kasteel werd nog sporadisch door de familie gebruikt, tijdens weekends en vakanties. Het bevindt zich in een op te frissen staat, om er permanent te wonen zijn er veel kosten aan. Het interieur herinnert nog aan de jaren ’60. De familie, die een leven in de stad gewend is, had geen zin meer om het te behouden waardoor het nu na 300 jaar van eigenaar zal veranderen. Het kasteel telt vijf verdiepingen die met elkaar verbonden zijn via een hoofdtrap en een diensttrap. In de kelder zit een wijnkelder en een technische ruimte. Het gelijkvloers geeft toegang tot het statige bordes. Verder zijn er een gedateerde keuken, diverse salons en een centrale en zeer ruime ontvangsthal. De eerste en tweede verdieping zijn ingericht met grote slaapkamers, in totaal 14, en ruime badkamers. De derde verdieping is een open zolder die toegang biedt tot het dak. Het koetshuis omvat vier garages en een nog in te richten verdieping voor eventueel een appartement. Vraagprijs is 1.900 000 euro.”

(FB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

>> www.kasteelforsale.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier