Kasteel Sinte-Flora in De Moeren en Villa Hurlebize in Nieuwpoort decor voor prestigieuze W.O.I-serie

Redactie KW

Maandag beginnen in Nieuwpoort de opnames voor de prestigieuze tv-serie over de Eerste Wereldoorlog Parade’s End. Er zijn de komende weken nog meer opnames in Nieuwpoort en in De Moeren gepland.

‘Parade’s End’ is een Amerikaans-Britse tv-reeks over de Eerste Wereldoorlog. De crew, met onder meer succesacteurs Rebecca Hall en Benedict Cumberbatch, blijft zeven weken in ons land. ‘Parade’s End’ is een coproductie van HBO, bekend van onder meer ‘Band of Brothers’ en ‘The Sopranos’, BBC en VRT.

De reeks

De jonge aristocraat Christopher wordt door de oorlog gescheiden van zijn vrouw Sylvia. Terwijl zij zich in Engeland overgeeft aan een eindeloze reeks exclusieve feestjes, moet Christopher zich trachten te schikken naar het leven aan het front.

Opnames in West-Vlaanderen

De komende zeven weken is de crew aan de slag in België, met opnames in onder meer Nieuwpoort en De Moeren. “Een logische keuze”, zegt regisseuse Susanna White zondag. “We hadden eerst gepland om in Ierland of Canada te filmen, maar dat klopte gewoon niet. De sleutelscènes van de oorlog spelen zich nu eenmaal af in België”.

Villa Hurlebize

Maandagochtend gaat de filmploeg aan de slag in de bekende Nieuwpoortse Villa Hurlebize, al moet die wel dienst doen als Frans hotel. “We draaien hier de scène waarin de hoofdpersoon wordt verenigd met zijn echtgenote”, aldus White.

Het interieur van de villa werd – met dank aan het filmbudget van 14,5 miljoen euro – in een week tijd volledig gerestaureerd. Na de opnames wordt alles helaas weer uitgebroken.

In De Moeren wordt gefilmd in het kasteel Sinte-Flora en nog in Nieuwpoort wordt ook Het Bommenvrij als decor gebruikt.

Vlaams acteurs

Als gevolg van de coproductie met de VRT spelen ook Vlaamse acteurs als Hilde Heijnen en Jurgen Delnaet mee. Heijnen, die een Amerikaanse actrice gestalte geeft, heeft al twee draaidagen in Londen achter de rug. “Rebecca en Benedict, de hoofdacteurs, zijn heerlijke mensen”, zegt ze. “Fantastische acteurs, maar toch met hun voeten op de grond gebleven”.

(Belga/JG, foto’s Nieuwpoort)

Meer in Krant van West-Vlaanderen en meer op Focus en WTV maandagavond vanaf 18u00.

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier