Kastanjeloop Kortrijk maakt plaats voor Bruggenloop langs Overleie

© Foto Flickr by Carree
Redactie KW

Op 23 oktober organiseren enkele sportievelingen van de wijk Overleie de ‘Bruggenloop’. “Dit ter vervanging van de Kastanjeloop, die jarenlang een begrip was op de wijk”, vertelt Franky Vandoorne. “Maar we pakken uit met een nieuw parcours. We lopen dit keer onder meer langs de vijf nieuwe bruggen”

Meer dan twintig jaar was de Kastanjeloop een begrip op de wijk Overleie. Zes jaar terug werd de run afgelast. “We willen met de Bruggenloop een nieuw verhaal schrijven op de wijk”, vertelt Franky Vandoorne, afkomstig van Walle maar heel actief op de wijk Overleie. “De wijk is de voorbije jaren bezocht door verschillende grote werven. De leiewerken, de Meense Poort, recent nog de kleine ring. Maar Overleie zit niet op zijn gat. De zondagsmatinees blijven succesvol, de Spatjes spelen voor volle zalen. Toch willen we met enkele sportievelingen het Overleiegevoel versterken. We organiseren daarom een familierun dwars door Overleie, met de nieuwe Kortrijkse bruggen als het decor van een unieke loop. We passeren zowel de Groeninge-, Dam-, College-, Noord-, als de Ronde Van Vlaanderenbrug.”

(NVH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Kortrijks Handelsblad

Inschrijven kan op de website www.bruggenloop.be of de dag zelf op het Sint-Amandsplein. Alle praktische info vind je eveneens op de website.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier