Kasseien zorgen voor ongemak in Kemmel

Redactie KW

Het rommelt in Kemmel. Al ruim een jaar zijn er verfraaiingswerken aan de gang in de dorpskern. Er liggen nieuwe rioleringen en ook de trottoirs en het wegdek zijn zo goed als vernieuwd. Het asfalt moest wijken voor ouderwetse kasseien en precies dat zint sommige bewoners niet. De kasseien fietsen niet lekker en ook minder mobiele mensen vrezen problemen.

Kemmel in het Heuvelland. Het idyllische dorp in het glooiende landschap kreeg een opknapbeurt. In de dorpskern en rond de Dries, een beschermd monument, liggen nu kasseien. De dienst Ruimte en Erfgoed vond dit de beste keuze. Het gemeentebestuur volgde. Sommige bewoners in het dorp niet.

“De kasseien zijn zo oneffen dat het niet te doen is om op te rijden”, klinkt het bij inwoonster Lea Cloet. “We willen het dorp teruggeven aan de mensen. Ook fietsers en voetgangers hebben een mooie plaats. Die zullen misschien ietsje minder comfortabel kunnen rijden maar ik denk dat het een mooie plek zal zijn om te vertoeven”, klinkt het bij schepen Geert Vandewynckel.

4,5 miljoen

De werken in Kemmel kostten 4,5 half miljoen. Vrijdag kan iedereen weer door. Na de vakantie is er de feestelijke opening in het hernieuwde dorp. Afwachten of de rust dan al is teruggekeerd. (KV)

-Meer hierover vanavond in het nieuws op WTV vanaf 18 uur-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier