Kasseien Reningelststraat en werken zetten kwaad bloed bij bewoners

Redactie KW

In Kemmel zijn al een tijd riolerings- en wegeniswerken aan de gang. De Nieuwstraat heeft inmiddels de eerste laag asfalt gekregen en in de Reningelststraat heeft de aannemer de kasseien gelegd. Die kasseien zijn dezer dagen hét gespreksonderwerp in het dorp. De werken worden daarnaast vertraagd door de onverwachte aanleg van een rioleringsstelsel en slager José Claerhout ziet intussen alsmaar minder klanten.

Doorn in het oog is dus de aanleg van de kasseien in de Reningelststraat. Daar waar iedereen zich had verwacht aan platte kasseien, liggen er nu kinderkopjes die zo uit de kasseistroken van Parijs-Roubaix lijken te komen. Ook de gemeente Heuvelland is niet gelukkig met de gebruikte kasseien, maar schuift de verantwoordelijkheid door naar het Agentschap Wegen en Verkeer van het Vlaamse Gewest. „De Reningelststraat is een gewestweg, wat betekent dat het AWV verantwoordelijk is voor de materiaalkeuze van het wegdek en het plaatsen van de kasseien”, legt schepen van Openbare Werken Nicole Demuynck (CD&V) uit. „Dat blijkt nu trouwens niet zorgvuldig te zijn gebeurd.”

„Klanten kwijt”

Ook de fasering van de werken roept vragen op. Slager José Claerhout is daarover allerminst te spreken. „Pas twee maanden na de afgesproken datum wordt hier asfalt gelegd”, zucht hij. „De klanten hebben nog altijd de weg naar mijn winkel niet gevonden.” Schepen Nicole Demuynck weerlegt de kritiek. „Er is nooit een datum vooropgesteld om asfalt te gieten. We hebben deze week inderdaad wat vertraging opgelopen waardoor we niet konden starten aan het Bezoekerscentrum. De tweede fase ter hoogte van Slagerij José verloopt voor de rest volledig volgens planning.” De werkzaamheden in Kemmel zullen vermoedelijk eind mei achter de rug zijn. (MDN)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws West) van 18 september 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier