Kassadieven aan het werk in de Westhoek en Brugge

Redactie KW

De politie van de zone Brugge heeft woensdag na een achtervolging 5 mannen opgepakt in Sijsele. De vijf hadden in Nederland een wagen gehuurd en waren daarmee naar Brugge afgezakt. Langs de Maalse Steenweg probeerden ze de kassa-inhoud van twee winkels te stelen. Bij de Primo mislukte hun poging. Bij de Trendhopper konden ze de kassierster wel weglokken en gingen ze aan de haal met ongeveer 1.300 euro. De vijf zijn voor de onderzoeksrechter in Brugge geleid. Die heeft hun aanhouding bevestigd.

En ook in de Westhoek waren er twee kassadieven aan het werk, onder meer in een winkel in de d’Hondtstraat in Ieper. Daar hield één van de daders de winkelierster bezig door inlichtingen te vragen. Ondertussen slaagde de tweede dader er in om de inhoud van de kassa te stelen.

Even later gebeurde in een winkel in de Ieperstraat in Poperinge een gelijkaardige diefstal. Daar ging één dader het privégedeelte van de winkel binnen om er de dagontvangsten en de portefeuille van de winkelierster te stelen, terwijl zijn kompaan de winkelierster bezighield.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier