Kartelbesprekingen tussen SP.A, Positief Project en Groen! in Wervik

Redactie KW

Er zijn in Wervik besprekingen aan de gang tussen SP.A, Positief Project en Groen! om met een kartel deel te nemen aan de komende gemeenteraadsverkiezingen van oktober volgend jaar.

Zowel partijvoorzitter en schepen Youro Casier (SP.A) als gemeenteraadslid Bart Pynket (Positief Project) bevestigen dat. “We ontkennen niet dat we onderhandelen”, zegt Bart Pynket. “Er is nog geen uitsluitsel of bevestiging. Onze partij praat ook met Open VLD.”

Positief Project nam aan de vorige gemeenteraadsverkiezingen voor de eerste keer deel en dit met een bijna volledige lijst. Het haalde op de valreep één zetel. “We beseffen dat we alleen het beleid niet gaan veranderen”, zegt Bart Pynket. “Daarom zijn we de markt aan het aftasten.”

“We streven er naar om de progressieve partijen te gaan groeperen”, zegt partijvoorzitter en kandidaat-burgemeester Youro Casier (SP.A). “De vorige gemeenteraadsverkiezingen kwamen de drie progressieve partijen apart op (Groen! in een kartel met Spirit) en door die versnippering hebben we een aantal zetels mislopen. Als we ons nu kunnen groeperen, dan zou dat voor de progressieve kant een meerwaarde zijn.”

(EB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier