Kartel CD&V-N-VA blijft in kattenstad ook na 2012 overeind

Redactie KW

UPDATE – De lokale partijbesturen van CD&V en N-VA in Ieper hebben allebei beslist om het kartel in de kattenstad ook na de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 verder te zetten. Ze zijn de eerste in Vlaanderen die dat doen.

De beslissing bleek voor beide partijen logisch en vanzelfsprekend op basis van de positieve ervaringen in de huidige bestuursperiode. Burgmeester Luc Dehaene: “De samenwerking tussen CD&V en N-VA verloopt in Ieper vlekkeloos. De huidige kartelovereenkomst voorzag een evaluatiemoment. Het is op basis van deze positieve evaluatie dat beide partijen nu al besloten hebben de samenwerking ook in de volgende bestuursperiode die loopt tot 2018 door te trekken.”

Eerste

Het zou trouwens het eerste akkoord in Vlaanderen zijn dat gesmeed wordt tussen de N-VA en CD&V voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2012. Eén van de mannen achter het lokale kartel is aftredend premier Yves Leterme. “Het kartel functioneerde goed en het is belangrijk voor onze stad dat we die samenwerking structureel houden,” zegt hij.


(Belga/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier