Karolien Van der Jeught stootte met haar Easyfleur niet door in ‘De Bedenkers’

Redactie KW

Wie afgelopen maandag naar het Eén-programma ‘De Bedenkers’ keek, zag Karolien Van der Jeught een poging doen om de jury te overtuigen van haar Easyfleur, een makkelijke verpakking voor boeketten. Aanvankelijk waren de experts laaiend enthousiast over het concept, maar toen bleek dat er al een gelijkaardig idee op de markt was, viel ze toch af.

„Maar dat betekent niet dat de Easyfleur in de koelkast vliegt, het is nú al een commercieel succes”, klinkt het.

In de eerste ronde laaiend enthousiast

In de eerste ronde was de jury van De Bedenkers aanvankelijk laaiend enthousiast over Karoliens concept, maar na een tweede passage viel de Wielsbeekse toch af. „Volgens de jury is er al een soortgelijk – en gepatenteerd – ontwerp op de markt : een sluiting die gebruikt wordt in bloemenverpakkingen.”

„Natuurlijk is het jammer dat we niet doorstoten, maar de eliminatie betekent niet dat we de Easyfleur in de koelkast steken, integendeel. We blijven ons idee verder commercialiseren, want we vullen een gat in de markt op, zoveel is duidelijk. Trouwens, dat de Easyfleur vernieuwend is, bewijzen de twee prijzen die we op prestigieuze bloemenbeurzen wonnen. In Frankrijk wonnen we zelfs de prijs voor het meest innoverende product.”

www.easyfleur.be

(Philippe Verhaest)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Tielt) van 12 december 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier