Karel wil 4.400 km lopen in recordtijd van 50 dagen

Jozefien Eggermont

Jonge Waregemnaren Karel Sabbe (26) en Joren Biebuyck (25) willen de Pacific Trail Crest afleggen. Karel loopt, Joren begeleidt als kinesist en mental support. Als voorbereiding loopt Karel zondag de Marathon des Sables in Marokko.

Een goed jaar geleden nam Karel in Nieuw-Zeeland deel aan Coast to Coast, een wedstrijd waarin je al fietsend, lopend en kajakkend 243 kilometer in één dag tijd aflegt. “Tijdens het lopen zette ik een scherpe tijd neer en ik ontdekte dat ik er best goed in was. Lopen ligt me echt. Daarom besloot ik om me te focussen op langeafstandslopen”, legt hij uit. “Op mijn verlanglijstje prijkte de Pacific Crest Trail of kortweg Crest to the Quest al een hele tijd. Je doorkruist 4.427 kilometer via een langeafstandspad van Mexico naar Canada. Dorpen of steden kom je niet tegen, enkel de natuur is je bondgenoot. Lopen alleen al geeft me een kick, maar als je dat kan doen in zo’n adembenemende natuur, voel ik me extra in mijn element.”

Concreet betekent het dat Karel minstens de afstand van twee marathons per dag moet lopen. Die sportieve krachttoer wordt zowel fysiek als mentaal een ultieme uitdaging : “Het gaat niet alleen over de afstand zelf, door de grote hoogte en de hitte wordt het aftasten wat mijn lichaam aankan. Zondag loopt ik de Marathon des Sables, als voorbereiding op wat komt in juni.”

Trailer

Karel laat zich begeleiden door kinesist Joren Biebuyck. De twee mannen zijn niet enkel vrienden, ze zijn ook schoonbroers : hun vriendinnen Emma en Leonie zijn elkaars zus. Daarnaast zorgt Joren voor de praktische en logistieke kant van de zaak en brengt hij alles in beeld. “Ik heb leren filmen en monteren en heb de smaak nu echt te pakken”, vertelt Joren. “Op onze Facebookpagina zal ik regelmatig posten over hoe we evolueren. Ik heb al een filmische trailer gemaakt om de mensen wat te prikkelen en ook de voorbereidingen leg ik vast op beeld. Ik ontwierp ook het logo. Daarnaast kan je op www.karelsabbe.com alles over Karels avonturen volgen.” (JE)

Lees hierover ook in Het Wekelijks Nieuws Gaver van 8 april

https://www.youtube.com/watch?v=7owRL-JPG54

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier