Kapster Winny Suffys uit Menen bezorgt kampioen Philippe Gilbert zilverblonde haardos

Redactie KW

Kersvers Belgisch kampioen Philippe Gilbert heeft zijn donkere haardos voor een zilverblonde coupe geruild. “Ik wil opvallen in het Tourpeloton. ” De succesvolste profrenner van het voorjaar liet zich prompt door huiskapster Winny Suffys uit Menen onder handen genomen.

De idee dateert van enkele weken geleden. Winny Suffys zoekt Philippe Gilbert en zijn echtgenote Patricia geregeld in Monaco op. Philippe Gilbert laat zich dan telkens onder handen nemen door de Meense kapster, die intussen de beste vriendin van Patricia is geworden. “Philippe wou voor de Tour iets speciaals doen met zijn haar.” Winny Suffys stelde voor zijn haren te kleuren.

Wachten op drempel

Nog zondagavond na de nationale titelrace in Hooglede-Gits trok Philippe Gilbert naar de kapperszaak in Menen. Wegens een verkeerde afspraak stond de nieuwbakken kampioen er aanvankelijk aan een gesloten deur. Voor Philippe Gilbert zat er niets anders op te wachten op de kapster. Kampioen Gilbert zette zich gewoon neer op deurdrempel tot niet geringe verbazing van menig voorbijganger.

Zilverblond

Uiteindelijk werd Philippe Gilbert laat op de avond een zilverblonde haartooi aangemeten. Na nog zijn lievelingsgerecht – vijf ‘bouletten’ met rijst – te hebben verorberd liet de blonde kampioen zich naar het rennershotel in Rijsel voeren.

(JPT/CR)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier