Kaproenken Oudenburg voor 40ste keer op de planken

Redactie KW

Toneelkring Kaproenken is 35 jaar jong en staat op 16, 17, 18 en 26 december voor de 40ste keer op de planken. Voorzitter Paul Willaert is alvast tevreden met de prestaties van zijn spelers die straks met De Revisor het publiek willen bekoren.

In 1976 staken enkele Oudenburgnaars de koppen bij elkaar om een toneelkring op te richten. Kort daarna was Kaproenken geboren en in datzelfde jaar stonden de spelers voor de eerste keer op het toneel met De Schutterskoning.

“Intussen zijn we aan onze 40ste productie toe”, vertelt voorzitter Paul Willaert die zelf al enkele keren regisseerde en ook telkens meespeelt.

De jongste productie is De Revisor, een Russische komedie met maar liefst 26 rollen gespeeld door 24 acteurs. Opmerkelijk is dat Romain Roose, die nog maar enkele weken geleden stopte als Oudenburgse OCMW-voorzitter, een van de hoofdrollen speelt. Hij trekt de burgemeesterssjerp aan in het stuk. Koen Appels neemt, na lang aandringen van het bestuur, de tweede hoofdrol voor zijn rekening.

Kaarten voor De Revisor zijn te koop bij Lieve Vandaele, 059 26 60 20.

(LIN)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier