Kapitaalversterking Electrawinds Oostende nog niet rond

Redactie KW

Groenestroombedrijf Electrawinds uit Oostende heeft de kapitaalverhoging die het eerder dit jaar aankondigde, nog steeds niet afgerond.

“De voorbije maanden hebben constructieve gesprekken plaatsgevonden met mogelijke strategische investeerders met als doel een kapitaalversterking door te voeren. Vandaag hebben deze onderhandelingen nog niet geresulteerd in een finaal engagement en werden onderhandelingen met bepaalde mogelijke investeerders stopgezet”, luidt het in een mededeling.

Minder kapitaal

Electrawinds zet intussen gesprekken verder met andere mogelijke investeerders. Parallel hieraan lopen ook nieuwe gesprekken met de referentieaandeelhouders en schuldverstrekkers met het oog op een minder ambitieus business plan waarvoor een aanzienlijk lagere inbreng aan kapitaal noodzakelijk is”, besluit Electrawinds.

Volgens De Standaard hoopt Electrawinds nu dat ex-Telenet-topman Duco Sickinghe alsook retailer Colruyt geld in het bedrijf zullen pompen. De krant beroept zich daarvoor op insiders. Vorige week meldde het bedrijf nog dat het 23 Vlaamse zonne-energieprojecten verkocht heeft en in een joint venture voor biodiesel stapt.

(A.D./Belga)

Kapitaalversterking Electrawinds Oostende nog niet rond

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier