Kapelanij in Reningelst wordt openbaar verkocht

De openbare verkoop van de gewezen kapelanie-pastorie met aanpalende bergplaats heeft plaats op dinsdag 11 maart om 15 uur in café Sint-Joris op het Reningelstplein. De gemeenteraad Poperinge stelde de instelprijs voor de bergplaats vast op 20.000 euro. (Foto HoPa)
Redactie KW

Op 11 november 2013 besliste de kerkraad de vroegere kapelanij in de Pastoorstraat 9 van Reningelst openbaar te verkopen.

Op 28 oktober 2013 had de gemeenteraad van Poperinge al beslist het aanpalende voormalige schoolgebouw in samenspraak met de kerkfabriek te verkopen, omdat dit gebouw op grond van de kerkfabriek is opgetrokken. “Beide gebouwen werden volledig vernield op het einde van de Eerste Wereldoorlog en in 1923 opnieuw opgetrokken. Tot aan het plotse overlijden van pastoor Ignace D’Huvettere op 9 maart 2007 deed de woning dienst als pastorie. Na het vertrek van de huurders in 2010 overwoog de kerkraad al om het huis te verkopen. In 2012-2013 werd de woning een korte tijd verhuurd als noodwoonst voor een gezin dat door brand dakloos werd”, vertelt Frits Vandenbussche, secretaris van de kerkfabriek.

“Het aanpalende schoolgebouw deed tot 1964 dienst als zondags- en basisschool. Na de bouw van de nieuwe gemeentelijke jongensschool in de Baljuwstraat werd het gebouw gebruikt als gemeentelijke opslagplaats. Op de eerste verdieping richtte men de gemeentelijke bibliotheek in. Na de verhuis van de bibliotheek naar de voormalige pastorie in de Pastoorstraat 17 werd het gebouw enkel nog gebruikt als garage voor de pastoor”, aldus Frits Vandenbussche.

De openbare verkoop van de gewezen kapelanie-pastorie met aanpalende bergplaats heeft plaats op dinsdag 11 maart om 15 uur in café Sint-Joris op het Reningelstplein. De gemeenteraad Poperinge stelde de instelprijs voor de bergplaats vast op 20.000 euro.

(HoPa)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier