Kantoren BNP Paribas Fortis vandaag uitzonderlijk open door problemen met automaten

Redactie KW

In De Panne, Koksijde, Oostende en Blankenberge was op deze feestdag uitzonderlijk een bankkantoor van BNP Paribas Fortis open. Klanten konden er terecht om een nieuwe bankkaart op te halen. Door een defect aan de bankautomaten zaterdagavond zagen heel wat klanten hun kaart ingeslikt toen ze geld van hun rekening wilden halen.

Het BNP Paribas Fortis filiaal in de Kapellestraat in Oostende was één van de vier kantoren aan de kust die tot vanmiddag 12 uur open waren. Met die extra service wilde de bankdirectie de overlast voor haar klanten beperken. Want het zal je maar overkomen tijdens dit verlengde weekend dat de bankautomaat je kaart inslikt.

In totaal telt BNP Paribas Fortis zo’n 4.000 bankautomaten. Het is nog niet duidelijk hoeveel toestellen defect waren. De problemen deden zich voor op zaterdagavond. De woordvoerster spreekt van zo’n 400 kaarten die onterecht werden ingeslikt. Dat aan de kust een aantal kantoren open waren betekende niet dat daar ook de problemen het grootst waren.

De kaarten kunnen vanaf morgen terug opgehaald worden. Voor klanten uit het binnenland kan dat wel wat langer duren want hun kaart wordt teruggestuurd naar het kantoor waar ze hun rekening hebben.

(JV/BV)

Meer in het nieuws op Focus-WTV vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier