Kantlijnen onderstreept Brugs Kant

Kantlijnen loopt vier maanden lang in Brugge
Redactie KW

In Brugge opent vanavond de tentoonstelling Kantlijnen met een grote modeshow in het Concertgebouw. In vijf Brugse musea en op een reeks buitenlocaties worden de nieuwste mogelijkheden van kant door hedendaagse ontwerpers geïllustreerd. Het kant van het oude Brugge is vandaag de dag wereldwijd weer helemaal hip. Het lijnenspel en de figuren van kant vinden steeds meer toepassingen in design, mode en zelfs verlichting.

De tentoonstelling over allerlei moderne uitvoeringen van kant loopt vier maanden lang in Brugge. Hier in het museum voor volkskunde in de Balstraat staan gebruiksvoorwerpen met kant als inspiratiebron. Dit is een tiara voor prinses Maxima, maar er zijn er ook die hun kruiwagen het liefst in kantmotief zien.

Kantlijnen toont voor het eerst op grote schaal hoe actueel en belangrijk kant wereldwijd wel is. Het project palmt de hele stad in.

Kantlijnen is een hedendaagse kunsttentoonstelling. Veel oud kant komt er niet aan te pas. De moderne toepassingen van kantmotieven, zoals te zien op deze buitenlocaties bij het Gezellemuseum zijn erg divers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier