Kantcentrum kan al midden 2012 verhuizen

Redactie KW

Het Kantcentrum heeft terug vertrouwen in de toekomst. Het einde van de financiële ellende is in zicht, zegt de nieuwe raad van bestuur. Eind november valt alleszins een deel van de zware loonlast weg. Al midden 2012 zou de verhuizing kunnen plaatsvinden naar de vernieuwbouw in de Balstraat. Dat is ruim een jaar vroeger dan aanvankelijk voorzien.

Tijdschrift

De volgende zomer worden alvast nieuwe cursussen ingericht. De winkel van het centrum zal worden aangepakt en er komt een webshop. De raad van bestuur gelooft er ook in dat tegen eind dit jaar de oplage van het tijdschrift Kant kan stijgen tot 5.000 exemplaren. Het tijdschrift wordt wereldwijd gelezen. “Het vertrouwen van de kantwereld in het Brugse Kantcentrum neemt opnieuw toe en dat is voor ons het bewijs dat het Kantcentrum een bestaansreden heeft en zal blijven bestaan”, besluit Decraemer.

Plannen

De plannen om de huidige Kantschool in de Balstraat te verbouwen tot kantcentrum zijn klaar. De bouwaanvraag wordt eerstdaags ingediend. Na de zomer zouden de werken kunnen starten. Als die vlot verlopen, kan het centrum tegen midden 2012 verhuizen. In het nieuwe centrum zal naast de winkel een museum worden ingericht. De rest van het gebouw wordt opgesplitst in polyvalente ruimtes voor vorming en open klosuurtjes. Er komt ook een nauwe samenwerking met de Brugse stedelijke musea.

(GW/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier