Kanaalzwemmer uit Nieuwpoort nog niet vertrokken

Redactie KW

Vandaag leest u in Het Wekelijks Nieuws editie Kust over de laatste voorbereidingsweek van Gilles Velghe (20), een Nieuwpoortse Kanaalzwemmer die zich voor het eerst aan de oversteek van Dover naar Calais waagt. Hij mocht zich vanaf vanochtend klaar houden, maar de weersomstandigheden bleken ongunstig en daarom wordt de poging uitgesteld.

Gilles had er een rustige laatste trainingsweek opzitten en was zowel fysiek als mentaal helemaal klaar om vandaag vrijdag aan de oversteek te starten. Samen met zijn trainer was hij al een paar dagen op voorhand naar Dover vertrokken, waar ze in een hotel overnachtten.

“Dan is het wachten tot de Brit Eric Hartley ons wakker belt om te zeggen dat het licht op groen staat. Hij is een van acht pilots die zijn aangesteld door de Channel Swimming Association en zal mij tijdens de oversteek begeleiden met zijn ‘Pathfinder’, een bootje van tien meter”, vertelde de jonge zwemmer ons vorige week. Hij is vanochtend echter niet vertrokken, omdat de weersomstandigheden ongunstig bleken. De poging wordt uitgesteld naar ten vroegste maandag.

(WVH)

Volg de laatste updates op de website http://kanaalovertochtgilles.webs.com/.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust van vrijdag 24 augustus 2012.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier