Kampioenschap voor demonstreerders in Blankenberge

Redactie KW

Verkopen is een kunst. Dat bleek nog maar eens in Blankenberge tijdens het kampioenschap van de Kust voor Demonstreerders. Als demonstreerder moet je niet alleen je waar aanprijzen je moet het publiek er ook van overtuigen dat wat je verkoopt wel degelijk werkt of dat het om een uniek aanbod gaat. Een 20-tal demonstreerders dongen naar de titel van de beste van de kust.

Mooie praatjes. Aan vele stands is het zelfs rijtje schuiven. Je moet als demonstreerder op een gevatte manier de voordelen van je product uitleggen. Bovendien mogen de klanten niet de indruk hebben dat je hen wil forceren om iets te kopen. Soms is het aanbieden van een snoepje voldoende om iemand te vangen.

Voor de zoveelste keer de voordelen van een groentenrasp uitleggen is een hele kunst. Of slechte slapers er van overtuigen dat jouw bed de remedie is tegen slapeloze nachten.

Een demonstreerder heeft een apart talent. Je moet de mensen aan het lachen brengen.

Verkooppraatjes kan je wel leren maar het moet allemaal spontaan overkomen. Voor veel demonstreerders is het product waar ze mee leuren van geen belang

Terwijl de demonstreerders hun nummertje opvoeren doet een anonieme jury zijn ronde.

Zowel bij de heren als bij de dames komt de kampioen uit Antwerpen. Is het dan toch waar dat daar de grootste monden van Vlaanderen wonen. (BV)

Meer nieuws op Focus-WTV vanaf 18u00.

Kampioenschap voor demonstreerders in Blankenberge

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier