Kampeerweegactie Pasar moet onveilige caravans en motorhomes bannen

Redactie KW

Zaterdag 14 mei organiseerde Pasar nationaal een kampeerweegactie. Zij die dat wilden konden in vijf keuringcentra in Vlaanderen terecht voor een gratis preventieve keuring van de caravan of motorhome. Voor West-Vlaanderen was dat in Roeselare. “Dit jaar zijn er opmerkelijk meer kampeerders die hun voertuig laten controleren”, vertelt Gilbert Laruywe van Pasar.

Het was zaterdag een komen en gaan van caravans en motorhomes aan de autokeuring in Roeselare. “We organiseren deze weging om de kampeerders op de gevaren te wijzen van een caravan of motorhome”, legt Gilbert Laruywe uit. “Een overladen caravan of motorhome vormt een gevaar op de weg en kan je vakantie grondig in de war sturen. We onderwerpen de uitrusting aan een controle en geven waar nodig de opmerkingen door.”

Het is het derde jaar op rij dat de kampeerclub de controle organiseert. “Het eerste jaar was 80 procent van de gecontroleerde voertuigen overladen. Vorig jaar was dat nog 40 procent. Dat is nog altijd veel te veel. We zijn alvast op de goede weg, je merkt dat de eigenaars zich meer en meer bewust zijn van de gevaren en risico’s.”

Dat er nog veel werk aan de winkel is zien we aan de nationale resultaten die achteraf bekendgemaakt zijn. Zo was zeven op de tien gecontroleerde voertuigen niet volledig wettelijk in orde. Veel vastgestelde tekortkomingen waren een te grote druk op de trekhaak, onvoldoende spiegels of een overladen caravan of motorhome.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier