Kampeerders uit Bredene bezorgd omdat ‘bijtent’ verboden wordt

Redactie KW

Er heerst onduidelijkheid over het nieuwe logiesdecreet op campings. Volgens enkele kampeerders uit Bredene mogen ze niet langer een bijtentje plaatsen naast hun caravan om materiaal op te bergen. De bevoegde dienst voor toeristische vergunningen nuanceert.

Enkele kampeerders uit Bredene luiden de alarmbel omdat volgens het nieuwe logiesdecreet de bijtenten zouden verboden worden. Dirk Mollefait (51) uit Lichtervelde huurt al voor het vierde jaar op rij een staanplaats op Camping Astrid in de Koningin Astridlaan in Bredene.

Maar niet het slecht weer baart de man zorgen, wel een controle van de inspectie vorige week op de camping. ,,Negentig procent van de vaste kampeerders heeft zo’n bijtent. We plaatsen er onze fietsen, tuinmeubelen, grasmachine, ligstoel en barbecuestel in. We kunnen dit materiaal toch moeilijk elke week opnieuw naar huis sleuren”, zucht Dirk.

Overgangsperiode voorzien

Recread, de federatie van recreatieondernemers, de vroegere campingfederatie, is op de hoogte van het probleem. ,,We begrijpen de frustratie bij sommige kampeerders, en we zijn momenteel in overleg met de bevoegde diensten om een oplossing te vinden”, zegt Dirk Metsu.

De bevoegde dienst toeristische vergunningen binnen het Departement Internationaal Vlaanderen kan geen duidelijk antwoord geven of bijtentjes moeten verdwijnen of niet. ,,Het gaat om een uitvoering van het logiesdecreet uit 2010 om de kwaliteit van de Vlaamse campings te verhogen.”

“Er werd een overgangsperiode van twee jaar voorzien, omdat de interpretatie van de regels niet altijd gemakkelijk is in de realiteit. Het is nu belangrijk om zoveel mogelijk opmerkingen en beeldmateriaal vanop campings te bundelen voor het adviescomité dat de bevoegde minister adviseert voor de uitvoering van het decreet”, klinkt het. (DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier