Kamarama voorgesteld in Brugge

Redactie KW

Van begin mei tot eind juli loopt in Brugge het festival Kamarama met Kamagurka als curator. De schilder, tekenaar en stand-up comedian heeft het programma toegelicht. In het Belfort op de markt komt er een tentoonstelling van kunstenaars die hem inspireren of hebben beïnvloed en hij gaat ook zelf aan de slag in het Arentshuis. Verder plant Kama films op het strand van Zeebrugge en optredens van stand-up comedians.

Deze schilderijen van Kamagurka zijn vanaf 1 mei te zien langs de Dijver en in het Arentshof in Brugge. Alles samen zullen er 12 portretten hangen van fictieve personen. Wie zich erin herkent kan een foto opsturen. Kamagurka lanceerde het project eerder in Amstelveen, Berlijn en Londen.

Blikvanger van Kamarama wordt de tentoonstelling in de Garemijnzaal van het Belfort met werk van hedendaagse kunstenaars én ook grote namen als Ensor, Magritte en Picasso. ” Van Duchamps heb ik tekeningen die nog nooit eerder getoond werden. Daarben ik aan geraakt via Ronny Vandevelde die een hele grote collectie heeft. Hij heeft gezegd. Pak maar wat je wil. Dat is fantastisch”, zegt curator Kamagurka. In het Arentshuis gaat Kamagurka zelf aan de slag. Hij nodigt ook kunstenaars uit. Je zult ze kunnen gadeslaan door het raam, alsof je door een sleutelgat kijkt. Met het festival wil Burgemeester Patrick Moenaert Brugge profileren als historische stad met oog voor hedendaagse kunst.

(N.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier