Kamagurka vecht stadionverbod aan voor politierechter

Redactie KW

Komiek en kunstenaar Kamagurka is voor de Brugse politierechter verschenen in een beroepsprocedure tegen zijn stadionverbod. Kamagurka stond zij aan zij met Yves Lejaeghere, de voorzitter van voetbalvereniging KV Oostende (KVO), waar Kama ook bestuurslid is. De uitspraak volgt op 12 november.

De twee kregen van een adviseur van Binnenlandse Zaken drie maanden stadionverbod en een boete van 1.500 euro omdat ze na de wedstrijd bij Oud-Heverlee Leuven op 15 maart 2009 het veld waren opgelopen om hun spelers te feliciteren met de 1-2 winst.

Volgens Binnenlandse Zaken was dit een inbreuk op de voetbalwet, die hooligans wil verbieden op het terrein te lopen. “Niet akkoord”, zei Walter Van Steenbrugge, advocaat van Kamagurka en Lejaeghere. De trainer van KVO was tien dagen eerder naar OHL getrokken en KVO-spelers werden gelokt door OHL.

“De twee Oostendse bestuursleden hadden dus geen zin om in de eretribune bij het bestuur van OHL plaats te nemen. Ze gingen liever bij hun eigen supporters zitten en gingen achteraf zoals steeds hun spelers in de kleedkamer begroeten. Hier was geen agressie of provocatie in het spel. Wij vragen de vrijspraak”, aldus Van Steenbrugge.

“De inbreuk staat vast, want niemand uit het publiek mag het speelveld betreden”, reageerde de advocaat van de Belgische Staat. “Drie maanden stadionverbod was het minimum en die sanctie was gerechtvaardigd.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier