Kamagurka tekent op de muren van hotelkamer in Loppem

Redactie KW

Gasthof Lophem in Zedelgem heeft het uitzicht van de kamers opgefrist en zocht daarvoor inspiratie bij bekende streekgenoten. Zo kwam Kamagurka één van de kamers van zijn handelsmerk voorzien.

De Brugse Zot-kamer, de Pieter Aspe-kamer, de Kamagurka-kamer… Die originele themakamers passen in het nieuwe Gasthof Lophem, een hoevehotel in Loppem dat achttien jaar geleden werd opgericht door Nele Verhegge. Kamagurka is een van de West-Vlamingen die zijn eigen themakamer inrichtte. In de kamer liet hij zijn oog vallen op een vijs in de muur. De bewuste vijs zou het oog worden van een typische ‘Kama-koe’. „ Mijn dochter zal wel jaloers zijn dat ik hier op de muren mag tekenen”, lacht hij. Ook de spiegel in de kamer ontsnapt niet aan de creativiteit van Kamagurka. „Het leek me de ideale plek voor een zelfportret. Ik deed het nooit eerder, maar het is wel geestig. Logés kunnen straks in mijn hoofd kruipen. Dan weten ze eens wat het is…”

Duveltje in Aspekamer

De kinderkamer behing Kama met zijn eigen strips. Hij maakte er aantekeningen op. Bedoeling is dat kinderen ook zelf tekstballonnen maken. In de Aspe-kamer kunnen bezoekers boeken van Aspe lezen en genieten ze van een Duvel. Ook de andere kamers krijgen binnenkort een originele invulling.

(DL)

Meer in De Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier