Kamagurka stelt kruisweg tentoon in De Grote Post in Oostende

Redactie KW

Naar aanleiding van de Vlaamse première van Sprook, zijn nieuwe avondvullende theatervoorstelling, slaan Kamagurka, De Grote Post en Pretpraters de handen in elkaar om een unieke reeks schilderwerken, de Kruiswegstatiën, voor het eerst te tonen op Belgische bodem.

Uiteraard geeft hij met zijn schilderijen een geheel eigen versie van dit klassieke verhaal. Uitgangspunt daarbij is zijn thema ‘Spiegelei-voorstellingen’. De ‘Spiegelei-Jezussen’ zijn dan ook typisch Kamagurkiaans: speels, dramatisch, kleurrijk en indringend.

“Deze dertien Kruiswegstatiën werden gewijd door een Nederlandse bisschop.Zo katholiek ben ik niet en ik had nooit gedacht dat ik ‘gezegende kunst’ zou mogen en kunnen produceren”, vertelde Kamagurka tijdens de persconferentie donderdag in CC De Grote Post. “Ik vind het tof dat deze werken gekozen werden voor de eerste echte kunsttentoonstelling in De Grote Post. Eindelijk heeft Oostende een cultureel centrum, die naam waardig. Zelfs als het regende, vond ik deze oude post altijd een helder verhelderend gebouw!”

De expo ‘Kruiswegstaties loopt tot 30 oktober en is vrij toegankelijk tijdens de openingsuren. .

(FRO)

Kamagurka stelt kruisweg tentoon in De Grote Post in Oostende

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier