Kamagurka als landschapsschilder in Knokke-Heist

Redactie KW

In Knokke-Heist loopt momenteel de tentoonstelling Lazy Landscapes met werk van Kamagurka. Geen cartoons of werk wat we anders van de humorist gewoon zijn. Met deze reeks werken leeft de kunstenaar zich onverwacht uit als landschapsschilder. Maar dan wel met een eigen knipoog.

Een idyllisch landschap in olieverf…of zo lijkt het op het eerste zicht. Kamagurka ontpopte zich bij deze ‘lazy landscapes’ tot landschapsschilder en voegde daar een portie fotografie aan toe. Weg van de begane paden die we van hem gewoon zijn.

“Voor mij is dat eens een excuus om me ongestraft te kunnen uitleven als een landschapsschilder,” zegt Kamagurka. “Ik had dat nog nooit gedaan. Als je nu tegenwoordig een landschap schildert, ben je niet interessant bezig. Maar als je dat op een heel persoonlijke manier kan maken, dan denk ik dat je toch wel eens iets nieuws kan lanceren in dat genre. En dat interesseert mij om met schilderkunst bezig te zijn, om met nieuwe dingen bezig te zijn en de begane paden eens te verlaten.”

En de werken hebben een verhaal. Waar in de meeste woonkamers het landschap via het raam naar binnen kijkt, doen de werken van Kama het omgekeerde. De landschappen komen binnen en gaan in je luie zetel zitten.

Kamagurka vond de foto’s van de interieurs op internet, printte die op canvas en voegde er de landschappen uit zijn eigen werkomgeving aan toe.

De kunstenaar maakt op vraag ook werk van je eigen interieur. Deze werken zijn nog tot eind deze maand te zien in Galerij Guy Pieters in Knokke-Heist.

(SG)

Meer vanavond in het Focus-nieuws, vanaf 18u.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier