KAJ Hooglede voert actie voor eigen lokaal

Redactie KW

Brecht Carpentier richtte in 2009 een afdeling van KAJ op in Hooglede. Ondertussen telt de vereniging 40 leden die natuurlijk graag in een eigen lokaal samenkomen. En daar wringt het schoentje. Op zaterdag 26 november werd door KAJ een ludieke actie gevoerd, waarbij heel wat sympathisanten kwamen opdagen.

Van de gemeente kreeg KAJ een tuinhuisje toegewezen op speelplein Zoeber. Te klein en helemaal niet waterdicht. Onmogelijk dus om er duurzaam materiaal in op te bergen. Tezelfdertijd mogen zij gratis gebruik maken van zaal Den Akker en de infrastructuur van het speelplein. Maar dat is niet altijd evident. Brecht Carpentier getuigt: “Dit zijn loze beloften. Zaal Den Akker is niet veel vrij op de momenten dat wij onze activiteiten hebben en wij kregen van de gemeente al facturen voor het gebruik van speelplein Zoeber. Daarnaast is ons door de gemeente beloofd dat de containers die nu gebruikt worden door de gemeentelijke kleuterschool tegen volgende zomer voor ons bestemd zijn.” Toch een heikele kwestie.

Schepen Erwin Delbeke vraagt aan de vereniging een beetje geduld: “KAJ kan het vakantieheem op speelplein Zoeber gratis gebruiken. De vereniging bestaat nog geen drie jaar, dus is dat niet zo evident om direct infrastructuur te voorzien. Er zijn plannen voor nieuwbouw op de site van de gemeenteschool, waardoor de klascontainers kunnen toegewezen worden aan KAJ, tegen de zomer van 2012. Zelfs als deze plannen niet onmiddellijk doorgang vinden, zal naar een oplossing gezocht worden. KAJ is hiervan op de hoogte. De facturen die zij ondertussen gekregen hebben zullen terugbetaald worden.” (GD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Roeselare) van vrijdag 2 december 2011.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier