Kadril is gastprogrammator op Festival Dranouter

Redactie KW

Nadat Festival Dranouter vorig jaar Luka Bloom als gastprogrammator uitnodigde, zorgt de organisatie ook met de editie 2012 voor een artiest die de affiche helpt inkleuren. Dit jaar is dat de oerfolkband Kadril.

Kadril is een folkband die al meer dan 35 jaar actief is in de scene. De band bestaat dus bijna even lang als Festival Dranouter, dat deze zomer zijn 38ste editie op touw zet. In het verleden verzorgden muzikanten als Patrick Riguelle (frontman van De Laatste Showband) en Eva De Roovere er de vocalen. De band stond ook mee aan de wieg van Laïs.

Jonge band gezocht

Samen met de organisatie van Festival Dranouter ging Kadril op zoek naar artiesten die het podium mogen bestijgen. Momenteel zijn er al drie internationale bands geselecteerd: The Imagined Village, The Ukelele Orchestra of Great Britain en Faran Flad. Onder het aanstormend talent tekenden volgende bands present: Gravel Unit, Surpluz en Peut-etre demain. Kadril gaat ook op zoek naar een nieuwe band. Binnenkort verschijnt een oproep op het vi.be-platform van Poppunt, waar jonge bands zich als kandidaat kunnen opgeven. Kadril speelt zelf op het hoofdpodium op zaterdag 4 augustus.

(MV)

www.festivaldranouter.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier