Justitiewatcher Jan Nolf : “Hof van Cassatie is wereldvreemd”

Redactie KW

Het Hof van Cassatie is wereldvreemd omdat het de zaak van de cannabisboer niet weg heeft gehaald bij het gerecht van Veurne.

Dat zegt justitiewatcher en voormalig vrederechter Jan Nolf uit Brugge. Nolf vind het vreemd dat het parket-generaal zelf al niet eerder aan de alarmbel trok gezien de toch lichte straffen die de cannabisboer eerder kreeg. Milde straffen of zelfs straffeloosheid zijn volgens de man genoeg reden om de nieuwe drugszaak rond een man uit Vladslo weg te halen bij het Veurnse gerecht.

De justitiewatcher blijft voorzichtig met de term corruptie of met de woorden potjes toedekken. Maar het geleverde bewijsmateriaal, een tape waarop een advocate geld vraagt om aan een rechter te geven is op z’n minst vreemd. Jan Nolf : “Ik herinner altijd eerst aan het vermoeden van onschuld. Ten tweede mogen we niet ontkennen dat we hier met georganiseerde criminelen te maken hebben en daar zitten hele netwerken achter die heel gevaarlijk kunnen zijn. Maar je kan toch maar veronderstellen dat dat soort van onderwerpen niet aan bod zou moeten komen”.

(K.B./A.D.)

Meer vanavond op Focus vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier