Jury Vlaamse Filmprijzen 2011 in Oostende bekend

Redactie KW

De samenstelling van de jury van de Vlaamse Filmprijzen 2011 is bekend. Peter Van den Begin, master van het Filmfestival Oostende 2011 (FFO11), maakte de namen bekend. In de jury zitten onder andere voorzitter en acteur Peter Van den Begin, fotografe Lieve Blancquaert, journaliste Phara de Aguirre, actrice Els Dottermans en zanger en componist Piet Goddaer.

Ook schrijver Jan Mulder, producer en Studio100-manager Hans Bourlon en regisseur Christophe Van Rompaey maken deel uit van de jury. De Vlaamse Filmprijzen 2011 worden uitgereikt op zaterdag 10 september. De laureaten krijgen een kunstwerk van Oostendenaar Yves Velter. Het festival zelf loopt van 1 tot 10 september.

Volgende producties maken kans om één van de prijzen in de wacht te slepen: “Adem” van Hans Van Nuffel, “Zot van A” van Jan Verheyen, “Smoorverliefd” van Hilde Van Mieghem, “Turquaze” van Kadir Balci, “22 mei” van Koen Mortier, “En waar de sterre bleef stille staan” van Gust Van den Berghe, “Frits en Freddy” van Guy Goossens, “Marieke Marieke” van Sophie Schoukens, “Pulsar” van Alex Stockman, “Beyond the steppes” van Vanja d’Alcantara, “Rundskop” van Michael R. Roskam, “Noordzee Texas” van Bavo Defurne en tenslotte “Schellebelle 1919” van Johan Heldenbergh en Kenneth Taylor die pas deze maand werd uitgebracht.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier