Juno droomt van sterrenwacht in regio Diksmuide

Redactie KW

Fynn Grouve, Brecht Lannoye en Pieter Goens van de Diksmuidse astronomievereniging Juno dromen van een kleine sterrenwacht in de regio Diksmuide. “Zeker de buurt rond Nieuwkapelle zou daarvoor geschikt zijn”, zegt Fynn Grouve.

Fynn Grouve uit Nieuwkapelle en Brecht Lannoye en Pieter Goens uit Diksmuide zijn drie vrienden met één gemeenschappelijke passie: astronomie of sterrenkunde. Zaterdag 17 november staan ze paraat voor de meteorietenzwerm de Leoniden. Daarnaast leent Juno ook de medewerking aan een soortgelijke activiteit op de speelplaats van het VTI Diksmuide, maandagavond 19 november.

Uiteraard kan de bewolking wel stokken in de wielen steken. En sterrenkijkers hebben in het volgebouwde Vlaanderen ‘s nachts vaak ook last van lichtvervuiling. “Gelukkig valt dat laatste in de Westhoek nog wel mee”, zegt Fynn Grouve. “In Nieuwkapelle bijvoorbeeld kan je vaak nog echt een heel heldere sterrenhemel zien. Zo dromen we eigenlijk wel van een kleine sterrenwacht in Diksmuide. Natuurlijk financieel een heel moeilijk te verwezenlijken droom. Maar je weet nooit, hé ?”

(TVDA)

Meer over Juno op http://on.fb.me/THxAUu.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust van vrijdag 16 november 2012.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier