Junior Journaliste Jehona Gashi wint Cultuurprijs ’08

Redactie KW

Jehona Gashi (12) is de jongste winnaar van Bredenes belangrijkste cultuurprijs. Afgelopen zondag mocht zij de prijs op het stadhuis in Bredene in ontvangst nemen.

Daisy Rycx, voorzitter van de culturele raad, had afgelopen zondag nog een belangrijke taak : de bekendmaking van de laureaat 2008 van de cultuurprijs. „Een verrassende keuze allicht maar een die unaniem door de cultuurraad gedragen werd “, verklaarde Rycx de selectie van de 12-jarige Jehona Gashi.

„Jehona werd voorgedragen door het Davidsfonds Bredene, dat haar twee jaar na elkaar de plaatselijke ronde van de Junior Journalistwedstrijd had zien winnen. Als klap op de vuurpijl werd Jehona vorig jaar nationaal laureaat in de leeftijdscategorie 10 tot 12 jaar. Jehona’s opstel werd uit 36.000 inzendingen (uit ruim 800 scholen) gepikt. Om u maar te zeggen dat haar schrijftalent echt wel bijzonder is.

Leuk is bovendien dat haar verhaal, geschreven binnen het thema „Film”, ook verfilmd werd met en door Jelle Cleymans en intussen getoond werd in Metropolis Antwerpen.” (MM)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht) van 30 januari 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier