Jumbo Run met 160 motards van Gits naar Torhout

05/07/17 om 13:04 - Bijgewerkt om 13:03

Op zaterdag 19 augustus is Torhout al voor de vierde keer gaststad voor de Jumbo Run van het Dominiek Savio Instituut uit Gits. Er worden om en bij de 160 motards met zijspan verwacht om de cliënten van Dominiek Savio een onvergetelijke dag te bezorgen.

Jumbo Run met 160 motards van Gits naar Torhout

De Jumbo Run deed eerder al Torhout aan en werd er enthousiast onthaald. © Foto JS

De Jumbo Run, met de olifant als mascotte, kende zijn startuitgave in 1971 en is dus al aan zijn 47ste editie toe. Torhout fungeerde eerder al als gaststad in 1991, 2006 en 2011.

Start om 10 uur in Gits voor 60 km

De motorsliert start om 10 uur in Gits voor een tocht van ruim 60 km. Tijdens de rit staat de vriendschap tussen de motorrijder en zijn passagier met een beperking centraal. Sommigen rijden al maar dan veertig jaar samen de Jumbo Run, het oudste en grootste initiatief in zijn soort. De bestuurders van de motorfietsen met zijspannen komen uit diverse landen en leggen in bepaalde gevallen grote afstanden af om er in elk geval bij te kunnen zijn.

De eerste passage door Torhout heeft om 10.20 uur plaats, de tweede om 10.50 uur en de derde om 11.40 uur in Wijnendale. Ook Lichtervelde, Ruddervoorde, Kortemark, Ichtegem en Aartrijke worden onderweg zijdelings aangedaan.

Met z'n allen naar de kermis

De aankomst aan zaal De Mast in de Industrielaan in Torhout is vanaf 11.50 uur voorzien. Om 12 uur heeft daar het middagmaal plaats met heel wat randanimatie en een muziekoptreden door Die Freundschafts Blaskapelle uit Diksmuide.

Om 13 uur worden de motorrijders gehuldigd en om 14 uur gaat het in stoet naar het Torhoutse stadscentrum, waar er kermis bezig is. Het wordt uiteraard amusant op de vele foorattracties. Om 17 uur keren de motorrijders naar Gits terug.

Het ontwerp van de affiche en de stickers voor de happening werd bepaald via een tekenwedstrijd in de Torhoutse basisscholen. De Revinze, De Oefenschool en vbs Driekoningen namen deel. Emme Declerck uit de Windmolenstraat, leerlinge van het vijfde leerjaar van De Revinze, tekende het winnende ontwerp en mag de hele Jumbo Run mee met een motorfiets. De tien beste tekenaars krijgen bovendien tickets voor de kermis.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!