Julienne uit Roeselare biedt 140 werkzoekenden een menswaardige toekomst

Redactie KW

Ruim tien jaar na de opstart is de sociale werkplaats De Lochting uitgegroeid tot een van de belangrijkste marktspelers in het bio-landschap. De helft van de wekelijks in Vlaanderen verdeelde pakketten zijn van Julienne, een initiatief van De Lochting. Er zijn 140 mannen en vrouwen tewerkgesteld.

Begin juni loopt in Vlaanderen de bioweek. De vzw De Lochting in Roeselare doet het uitstekend. Naast het telen van biologische groenten worden wekelijks 3.000 pakketten met biologische groeten en fruit gedistribueerd. Daarnaast zijn er nog heel wat activiteiten, zoals het ecologisch groenonderhoud, het zorgproject Bio-Bello en de uitbating van het plaatselijk dierenasiel. Dertig medewerkers begeleiden dagelijks de 140 tewerkgestelden, mensen die in het reguliere arbeidscircuit niet aan de slag geraken.

Blijven groeien is de motor en droom van bedrijfsleider Dirk Lammertyn. “We willen een zo breed mogelijk spectrum van tewerkstellingsmogelijkheden aan onze doelgroep aanbieden. Hiervoor zullen we blijven ondernemen en nieuwe initiatieven opstarten, zodat we een nog grotere instroom van mensen kunnen realiseren. Binnen het economisch landschap willen we als een volwaardige partner met de reguliere bedrijven samenwerken.” (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier