Julie Seynaeve zoekt topmodellen op Vitaya

Redactie KW

Vitaya zoekt een nieuw Vlaams topmodel en doet dat – hoe kan het ook anders? – met een een televisieprogramma. ‘Model in één dag’ wordt gepresenteerd door Julie Seynaeve, niet toevallig zelf een professioneel topmodel in een nog nabij verleden. „Nu is het alleen nog een leuke hobby waar ik dik aan verdien”, aldus de 31-jarige Rollegemse.

Wekelijks stuurt Julie Seynaeve in Model in één dag twee teams de straat op in één stad : zij gaan met elkaar de strijd aan om een nieuw topmodel te vinden. Na zes afleveringen volgen de halve finales en logischerwijze de finale. De winnares krijgt de kans een unieke samenwerking aan te gaan met het prestigieuze Dominique Models-bureau. Wij serveren alvast vijf quotes uit het interview met Julie Seynaeve :

Over haar eerste televisie-ervaring :

„Toen ik een jaar of 22 was, vroeg VTM mij om omroepster te worden. De screentest voor de camera was echter een groot fiasco; en dat terwijl ik mij duizend man sterk voel voor de lens van een fototoestel!”

Over de zelfdiscipline die ze verbond aan haar carrière :

„Zelfdiscipline hebben is van groot belang als model; ik heb in die vijf jaar niet één gram drugs zien passeren en zelf heb ik niet één decadente party bijgewoond. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik het vijf jaar lang aan de top heb uitgezongen. Als je ‘s morgens half stoned op de set toe komt, is je naam snel gemaakt, wees gerust.”

Over haar debuut als model :

„Een vriend, een stylist, die ervan droomde iets in dat wereldje te doen, bleef maar herhalen dat ik er de skills voor had, terwijl ik het totáál niet in mij zag. Ik was een mismaakte jongen, er was niets vrouwelijks aan mij. Uiteindelijk ben ik toch eens gaan aankloppen bij Dominique Models. Twee weken later hing mijn foto in alle bushokjes, voor een campagne van Superconfex.”

Over haar deelname aan Miss België in 1998 :

„In 1998, ja, uit zottigheid en omwille van een weddenschap – die mij een vat heeft opgeleverd (lachje). Ik werd Miss West-Vlaanderen en onverhoopt vierde. Al had ik natúúrlijk liever gewonnen.”

Over haar gezin en prioriteiten :

„Voor mij gaat mijn gezin boven alles. Ik heb vorige week nog een fotoshoot – tien dagen in Zwitserland – afgeblazen, nochtans héél vet betaald, maar tien dagen zonder mijn dochter: no way! En daar mogen duizenden euro’s tegenover staan: neen blijft neen.”

(MiCo)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

>> ‘Model in één dag’ : elke woensdag om 21.35 uur op Vitaya.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier