Juli beter voor Bellewaerde en Plopsaland dan in 2012, Boudewijn Seapark iets minder

Redactie KW

De attractieparken blikken na een maand zomervakantie tevreden terug. Dat blijkt uit een rondvraag maandag.

Plopsa is de enige die kan komen met concrete cijfers. Met 230.000 bezoekers voor Plopsaland De Panne worden exact dezelfde cijfers genoteerd als in 2012, wat het op een na beste jaar ooit was. De groep meent een mooi gemiddelde te halen gezien het regenweer begin juni en de hitte vanaf midden juni.

Huracan en de babyboom

Bellewaerde Park had een zeer goede maand juli. In Ieper noteren ze een stijging van 15 procent ten opzichte van vorig jaar. Deze stijging is te danken aan de nieuwe familiecoaster Huracan, de heuse babyboom in het park met de geboorte van een babygiraf, zebra en bison, en het mooie zomerweer. Bellewaerde verwacht ook een goed tweede deel met een reeks Mexicaanse zomernocturnes.

Boudewijn Seapark : minder weersafhankelijk

Boudewijn Seapark doet het iets minder goed dan vorig jaar met een kleine daling in juli van 1,5 procent. Toch reageert het attractiepark in Brugge tevreden, gezien het mooie weer. Boudewijn Seapark is met onder meer het dolfinarium minder weersafhankelijk waardoor het cijfer vorig jaar ook al hoog lag. Voor het volledige jaar is er wel een toename van 8,5 procent.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier