Jules Beirnaert (9) uit Sint-Eloois-Winkel loopt halve marathon tijdens Kastelenloop

Redactie KW

Mama Veerle Lacombe trainde al een tijdje – onder begeleiding van haar man Peter Beirnaert – voor de halve marathon. De Kastelenloop had ze als doel gesteld en ze slaagde met brio. Maar het was zoon Jules (pas 9 jaar) die haar onverwacht de loef afstak.

Toen mama Veerle Lacombe zich afgelopen zaterdag klaarstoomde om af te zakken naar de Kastelenloop, wilde Jules koste wat kost meelopen. “We probeerden het hem eerst nog uit het hoofd te praten, maar dat was niet mogelijk,” aldus mama.

“Ik wist wel dat hij 10 kilometer in de benen had,” vervolgt papa. “Hij was al wel vaker met ons gaan lopen. Maar 21 kilometer… Daar had ik zelf mijn vragen bij.”

Te jong

Pa en ma dienden zich aan aan de inschrijvingstafel, maar Jules inschrijven bleek niet zo simpel. “Om deel te nemen moet je blijkbaar minstens 18 jaar zijn. Dat wisten we niet, maar toen we meldden dat Jules dan gewoon – buiten wedstrijd – met ons zou meelopen, wilde men hem toch inschrijven. Ik moest wel een papier tekenen dat het onder onze verantwoordelijkheid was.”

In de derde ronde kreeg hij het even moeilijk. “De motard die meereed bood me aan om even met hem mee te rijden, maar ik wilde die tocht uitlopen.”, aldus Jules.

(WVS)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, edities De Weekbode Izegem en Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier