Juice Festival houdt vast aan vertrouwde formule

Redactie KW

Op zaterdag 11 augustus kun je weer op de Veurnse Appelmarkt terecht voor het gratis Juice Festival. De belangrijkste ingrediënten voor deze zevende editie zijn een kinderdorp, een modeshow en een handvol coverbands.

Wat ooit begon als een betalend festival op een groot terrein met dure namen, is een aantal jaar geleden afgeslankt tot een intiemere versie met gratis ingang, waar sfeer en gezelligheid centraal staan. “Ook dit jaar houden we vast aan die ondertussen vertrouwde formule”, steekt mede-organisator Steve Pinson van wal. “De Appelmarkt blijkt een toplocatie, maar het enige nadeel is dat we tussen 17 en 18 uur geen optredens kunnen plannen, omdat er op dat moment een misviering plaatsvindt in de nabijgelegen Sint-Niklaaskerk. Dit jaar vullen we die leemte op met een nieuw initiatief: een heuse fashion show.”

Er is ook aan de kleinsten gedacht met een groot kinderdorp in de namiddag. Voor het muzikale gedeelte staat een mix van lokaal talent en een trits gerenommeerde coverbands klaar. “Het Veurnse poprockviertal Coin d’Amour bijt de spits af om 14.20 uur. Het wordt hun eerste optreden voor een groot publiek”, weet Geert Boeckx.

Daarna krijgt het publiek nog folkband Gravel Unit, de Veurnse rockband The Burning Gallows, Granny’s Goldfish, The COPS, Abba4u en Jelle Cleymans & Jonas Van Geel te horen. Na al dit livegeweld zit Juice Festival er evenwel nog niet op, want het laatste woord is aan DJ Suresh, die de Appelmarkt tot 3 uur zal bewerken met een pletwals van hits.

www.juicefestival.be

(WV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier