Juf uit Tielt die zieke leerling jaar lang bijles gaf in de bloemen gezet

Redactie KW

In Tielt, op de speelplaats van de school Heilige Familie, vond een bijzondere bedanking plaats. Guust, een jongetje van bijna 7 dat meer dan een jaar ernstig ziek was, heeft zijn juffrouw bedankt met een grote bos bloemen. De hele school en ook heel wat ouders leven mee. Guust is immers na maandenlange chemotherapie en bestraling terug gezond. De vele bijlessen van zijn juf Lieve hebben voor iedereen veel betekend.

De hele school heeft meegeleefd met wat de kleine Guust allemaal heeft meegemaakt. Een tumor in zijn hersenen en alle behandelingen daarvoor hebben hem meer dan een schooljaar lang uit het eerste leerjaar gehouden. Gelukkig was er de speciale juf Lieve die hem thuis bijles kon geven.

Dat ze nu zo in de bloemen wordt gezet, was voor de juf overweldigend. Omdat ze zoveel uren, in allerlei omstandigheden van ziekte, met Guust blijven werken is, kwam het ook tot een hechte band. Juf Lieve kwam tot acht keer per week lesgeven en kwam ook in de vakantie langs. Guust was op bepaalde momenten heel erg ziek, maar de lesmomenten waren lichtpuntjes in de week.

Nu is Guust weer beter en afgelopen maandag beleefde hij voor het eerst sinds lang weer een volledige dag op school. Opvallend is dat zijn vriendjes, ondanks al die afwezigheden van afgelopen jaar ontzettend blij zijn dat hun gezonde Guust weer op school is.

(JV/SK)

Meer in het WTV-nieuws vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier