Juf uit Moorslede bestolen tijdens kerstmarkt

Redactie KW

Zoals in de meeste gemeenten werd er zaterdag 18 december ook in Moorslede een kerstmarkt georganiseerd. Ook de gemeenteschool had er een kraampje, maar voor een van de juffen was het geen vrolijke bedoening. Zij had haar tas met daarin ook haar trouw- en verlovingsring achtergelaten in de school en moest na afloop vaststellen dat alles gestolen was.

De vrouw, een leerkrachte van de school, bemande samen met enkele collega’s een tentje op de kerstmarkt waar ze lekkers verkochten om wat geld in te zamelen voor de school. Haar tas en haar portefeuille liet ze achter in een klaslokaal. Die ruimte bleef de hele tijd afgesloten op een half uurtje na, maar blijkbaar volstond dat voor een bezoeker met slechte bedoelingen om een slag te slaan. Toen de leerkrachten omstreeks 22.45 uur besloten de tent af te breken en het zeil in de school te drogen te leggen, bleek al het gerief gestolen.

Juf Lisa : “Het geld, de papieren,…dat vind ik nog niet het ergste, maar ik had mijn trouwring en verlovingsring afgedaan om te werken en die in mijn gestolen portefeuille gestoken. Die zijn dus ook weg.”

De juf doorzocht de hele omgeving, keerde zelfs de vuilnisbakken uit, maar vergeefs. Ze hoopt nu dat iemand haar kan helpen of dat er iemand iets gezien heeft, zodat haar portefeuille en de ringen, die uiteraard een grote emotionele waarde hebben, alsnog teruggevonden kunnen worden.

(FV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Roeselare)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier