Juf laat politie kinderen verhoren in Oudenburg

Redactie KW

(UPDATE) De politie van het West-Vlaamse Oudenburg ondervraagt sinds maandag 9-jarige meisjes en jongens uit de klas van juf Isabelle van de Vrije Basisschool Heilige Familie. De juf is haar gsm en bankkaart kwijt en verdenkt één van de kinderen van de klas. Ouders kwamen er na schooltijd achter dat hun kind bij de politie had gezeten. Dinsdag wordt er nu overleg voorzien tussen directie, burgemeester en politie.

De kinderen van het vierde leerjaar werden één voor één uit de klas gehaald en moesten aan twee agenten vertellen wat ze wisten van de diefstal. “De kinderen waren helemaal van streek”, getuigen enkele moeders. De schooldirectrice, die de hulp van de politie had ingeroepen, was maandagavond onbereikbaar voor commentaar, maar liet in een brief aan de ouders weten dat de kinderen ‘meerdere kansen hadden gekregen om de gestolen voorwerpen terug te leggen’.

“Een gesprekje”

De politie bevestigde dat al acht van de zeventien kinderen een ‘gesprekje’ gehad hebben. De andere negen volgen dinsdag. Sommige ouders willen bij de verhoren aanwezig zijn of vragen psychologische ondersteuning voor hun kind. Burgemeester Ignace Dereeper noemde de zaak ‘ongehoord’ en beloofde in te grijpen.

Overleg

De schooldirectie van de Vrije Basisschool Heilige Familie overlegt dinsdag om 11.30 uur op het stadhuis van Oudenburg samen met de burgemeester en de politie over het verdere verloop van het onderzoek naar een diefstal in de Oudenburgse school. De ouders werden volgens politiewoordvoerster Annemie Wittesaele op de hoogte gebracht via de schoolagenda: “Er werden twee notities in de agenda geplaatst waarin sprake was van de diefstal. Ook maandag kregen de ouders een brief in de bus van de schooldirectie. Gezien de commotie die nu ontstaan is in de media hebben we het onderzoek even geschorst en overleggen we vandaag de eventuele verdere stappen”, zegt de woordvoerster.

(Belga)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Zeewacht) en in het journaal van Focus, vanaf 18 uur en ook stipt om 22 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier