Judoclub Jokohazam in Kortemark telt twéé Arthur Ostyns

© Kurt Desplenter
Redactie KW

Judoclub Jokohazam uit Kortemark zette zaterdag de deuren open. Onder de jonge judoka’s vind je Arthur Ostyn én zijn naamgenoot Arthur Ostyn, alstublieft!

Bij judoclub Jokohazam in Kortemark keken ze raar op toen Arthur Ostyn zich in maart 2013 kwam inschrijven. “Maar Arthur Ostyn ís al ingeschreven!” klonk het verbaasd. Tot bleek dat er nóg een Arthur Ostyn rondliep in het Kortemarkse. De twee waren afgelopen zaterdag te bewonderen tijdens de opendeurdag van de Kortemarkse judoclub.

“Er was toch wel wat verwarring bij de inschrijving”, lacht de mama van Arthur Handzame. “Het duurde even voor Lode (Willaert, voorzitter judoclub, red.) door had hoe de vork precies in de steel zat. (lacht) En op een tornooi moest de omroeper namen als Arthur 1 en Arthur 2 gebruiken. Je mag gerust zijn dat de andere kinderen dat heel grappig vinden.”

“We werden ook al Arthur blond en Arthur zwart genoemd”, lachen de naamgenoten. “Vervelend vinden we dat niet, wel grappig. En af en toe wel een beetje verwarrend!”

Jokohazam geeft wekelijks training aan 50 à 60 judoka’s. De visie van de club: “Iedereen moet een zwarte gordel kunnen behalen, of je nu recreant bent of in competities aantreedt”, aldus voorzitter Lode Willaert. Het moet voor iedereen gezellig zijn.”

(TV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier