Jubilarissen uit Wakken sterven met amper vier dagen verschil

Redactie KW

Een maand geleden vierden Adolf Persijn en Annie Vancouille nog hun gouden huwelijksjubileum. Een dag waar ze beiden heel hard naar uitkeken. Plots ging het bergaf met hun gezondheid. Uitzonderlijk is dat beide jubilarissen vorige week, met amper vier dagen verschil, overleden zijn.

Een week na het feest, waar ze heel intens van genoten hadden, ging Annies gezondheid heel vlug achteruit. Annie vocht twee weken tegen haar ziekte, tot ze op zondag 1 december de strijd verloor. Ze overleed die dag in het woon- en zorgcentrum Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes, waar ze al een drietal jaar woonde. Adolf was door een ongeval minder mobiel geworden. Ook hij was sinds kort een bewoner van het rusthuis. Voorheen woonde hij alleen in hun huis in de Hekkenstraat. Toen kwam hij zijn Annie iedere dag bezoeken. Een paar dagen na het overlijden van Annie voelde Adolf zich ook niet zo best. Last van maag en darmen. “Door de emotie”, dacht de familie.

Op woensdag 4 december werd de dokter er bijgehaald, zodat die nog de nodige medicijnen kon voorzien zodat Adolf de begrafenis van zijn vrouw zou kunnen bijwonen. Die was gepland op zaterdag 7 december. In de nacht van woensdag op donderdag echter, op 5 december, heeft Adolfs hart het ook opgegeven en is hij zijn vrouw gevolgd. Het koppel werd samen begraven in de parochiekerk van Wakken. “Een troost in deze zware beproeving”, zegt de familie.

(EVWD)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen editie De Weekbode Tielt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier